Nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat

Ortodontsko zdravljenje z nevidnimi zobnimi aparati pomaga pri ponovni postavitvi zob v ravno linijo, izboljšanju vašega nasmeha, ugriza, profila obraza in odnos čeljusti.

Modern Clear nevidni zobni aparati nudijo celovito ortodontsko oskrbo vključno s 3D animacijo,ki je narejena za vsakega pacienta posebej in vam omogoča vpogled v ortodontske premike vaših zob od začetka do konca zdravljenja. Večina naših pacientov se zdravi z eno od naših diskretnih možnosti zdravljenja ( Modern Clear nevidni zobni aparati Unlimited ali Light ).

Filozofija zdravljenja je načrtovanje zdravljenja glede na to, kako bo to vplivalo na vaš obrazni profil in čeljustne sklepe. Posledično bo vaš načrt temeljil na oblikovanju nasmeha na obrazu. V preteklosti so prostorske zahteve narekovale ali bi bile potrebne ekstrakcije, zdaj pa se za ustvarjanje prostora za poravnavo običajno lahko uporabljajo tehnike razširitve loka s pomočjo nevidnih zobnih aparatov.

Za analizo problema in simulacijo različnih pristopov zdravljenja uporabljamo napredne računalniške tehnike in naše izkušnje. V večini primerov ta pristop pomeni, da se večina naših načrtov zdravljenja izogne ​​potrebi po ekstrakciji stalnih zob. Seveda so včasih potrebne IPR ( Interproximal Reduction) redukcije zobne sklenine mezialno ali distalno na zobu, vendar so le te minimalne vse ostalo naredi nevidni zobni aparat.

Ortodontija

 Kako do ortodontskega zdravljenja?

1. Korak

Začetno posvetovanje – preučili bomo vašo težavo in razpravljali o možnostih zdravljenja s prednostmi in pomanjkljivostmi vsake. Dobili boste fiksno ponudbo stroškov in oceno trajanja aktivnega zdravljenja. Tako boste imeli jasno predstavo o svojih možnostih in o tem, kaj lahko pričakujete preden se lotite kakršnega koli zdravljenja in načrtovanja nevidnih zobnih aparatov.

2. Korak

Diagnostika – diagnostika je naslednji korak, ko se odločite za nadaljevanje zdravljenja. Vključujejo rentgenske posnetke ( Ortopantomogram ), fotografije, odtise obeh čeljusti in registracijo ugriza. Nato bomo izvedli njihovo podrobno analizo in potrdili, da lahko zdravljenje poteka po načrtih. Na podlagi tega  se bo najprej naredila 3D simulacija ortodontskih premikov vaših zob od začetka do konca zdravljenja z nevidnimi zobnimi aparati. Na ta način si boste lažje predstavljali celoten potek zdravljenja.

3. Korak

Aktivno zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom, ki bo seveda narejen posebno za vaš primer in je individualen. To bo vključevalo redne vzdrževalne obiske, običajno vsakih 6-8 tednov.

4. Korak

Retencija je nujna po kateri koli vrsti ortodontskega zdravljenja, sicer obstaja verjetnost, da se zobje ponovno vrnejo na staro mesto.Obstajata dve vrsti retenerjev po zdravljenju z nevidnimi zobnimi aparati, in sicer, snemljivi in fiksni. Na zadnje vas bomo še 1 leto po zdravljenju še naprej pregledovali, da zagotovimo, da so rezultati stabilni.