Glajenje obraznih gub z Botoxom

Glajenje obraznih gub z Botoxom

1. Botox

Botoks je eden izmed najbolj priljubljenih estetskih tretmajev na svetu in vsako leto postaja vse bolj prepoznaven. Botoks se že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja uporablja kot terapevtsko zdravljenje za številne indikacije, leta 2001 pa je bil odobren za kozmetično uporabo. Je resnično čudežno zdravilo, ki zdravi drobne linije in gube, migrene, čezmerno potenje.

Botoks je kozmetično odobren za zdravljenje drobnih linij in gubic na zgornjem delu obraza, na čelu in okoli oči.

Kaj je BOTOX?

Botoks je nevromodulator, kar pomeni, da blokira signale od živcev do mišic. Ko ga injicirate, botoks prepreči krčenje mišic in tako zmehča drobne linij.

Glajenje obraznih gub z Botoxom

Kako deluje BOTOX?

Ko se staramo, se zaradi nenehnega krčenja mišic (mrščenje obraza, dvigovanje obrvi itd.) in izgubi elastičnosti kože, pojavijo drobne linije in gube. Botoks deluje tako, da sprosti mišice na obrazu, ki povzročajo drobne linije in gube. Botoks lahko uporabite tudi za ustvarjanje bolj odprtega pogleda oči, za dvig obrvi ali popravljanje asimetrij, kot so neenakomerne obrvi. Mnogi se za botoks odločijo »preventivno«, ker vedo, da pogosteje mrščijo obrvi, mežikajo ali dvigujejo obrvi, kot bi si želeli.

Botoks je nevrotoksin, pridobljen iz Clostridium botulinum, organizma, ki ga najdemo v našem naravnem okolju. Obstaja nekaj različnih različic tega nevrotoksina. Ima najdaljšo zgodovino uporabe, je najpogosteje uporabljen na trgu in ima več objavljenih člankov o njegovi varnosti in učinkovitosti kot kateri koli drug toksin. Obstaja razlog, da je “kleenex” nevrotoksinov.

glajenje obraznih gub

Tehnika injiciranja je v zadnjih 20 letih zelo napredovala. Naš cilj je ublažiti videz drobnih linij in gub, ne da bi ustvarili “zamrznjen videz”. Seveda je še vedno nekaj posameznikov, ki si želijo te estetike, a čedalje več pacientom dajemo » baby botoks « ali mini doze. Še vedno imate gibanje in izraz na obrazu, vendar je mehkejši, manj intenziven. Prav tako začnemo z majhnim odmerkom in ga nadaljujemo, če je treba. Zagotavljanje naravnega videza je vedno naša glavna prioriteta.

Postopek

Botoks je zelo preprosta, varna in učinkovita terapija. Postopek traja približno 10-15 minut. Takoj po zdravljenju se lahko vrnete k običajnim dejavnostim. Veliko pacientov pride med odmorom za kosilo.

Razkuži se predel, ki ga boste zdravili, nato pa boste morali narediti različne obrazne mimike, kot sta namrščenje ali mežikanje, nato se z zelo tanko mikro iglo da majhne injekcije na ustrezne mišične lokacije. Večina naših pacientov z injekcijami botoksa ne čuti nobenih bolečin.

Botoks je postal zelo razširjen kot injekcija proti staranju. Izkušnje, strokovno znanje in tehnika vašega injektorja so tisto, kar vam bo dalo najboljši rezultat.

Ali je Botox primeren za vas?

Botoks je fantastično zdravljenje, vendar ni za vsakogar. Indiciran je predvsem za zgornji del obraza in ne obravnava povešenosti ali izgube volumna. Za to uporabljamo polnilo.

Toplo priporočamo, da se naročite na osebni posvet, da se pogovorimo o vaših estetskih ciljih in ocenimo, ali je to pravo zdravljenje za vas. Vaše zdravljenje bo vedno 100% prilagojeno vam in vašim ciljem.

Glajenje obraznih gub z Botoxom

Kdo ne bi smel imeti botoksa?

Botoksa ne smete dobiti, če ste noseči ali dojite, če ste alergični na botulinum toksin A ali katero koli sestavino botoksa.

Poleg tega nekateri obrazni atributi morda ne bodo ugodni za zdravljenje z botoksom, kot so: ptoza (povešena zgornja veka), ektropij (povešena spodnja veka stran od očesa), entropij (spodnja veka je obrnjena navznoter), imate globoke obrazne brazgotine, debele kožo obraza, okužbe ali druge težave na mestu injiciranja ali če imate šibke mišice na predelih, ki jih zdravite.

Kdaj lahko pričakujem rezultate?

Začetne rezultate zdravljenja z botoksom lahko pričakujete v 3-5 dneh, popoln rezultat pa v 14 dneh. Če potrebujete prilagoditev, jo naredimo.

Glajenje obraznih gub z Botoxom

Ali bom potreboval več kot eno zdravljenje?

Rezultati botoksa trajajo približno 3 do 4 mesece. Priporočamo, da zdravljenje ponovite vsake 3 mesece, da ohranite rezultat. Vendar pa je povsem v redu, če so med tretmaji daljši presledki. Prav tako lahko kadar koli prekinete uporabo botoksa.

Ali obstajajo stranski učinki?

Nekateri bolniki lahko na mestu injiciranja občutijo rahlo rdečico ali drobno modrico, vendar je ta zelo majhna, zlahka jo je mogoče skriti z ličili in bi morala izginiti kmalu po zdravljenju.