Dermalna polnila

Dermalna polnila

Če želite zgladiti in zmanjšati videz drobnih linij, gub, obnoviti volumen kože, izboljšati konture obraza in napolniti tanke ustnice, so dermalna polnila prava pot. Dermalna polnila so še posebej učinkovita pri negi lic, podočnjakov, brade, nasolabialnih linij (obnosnih gub), čeljusti in ustnic.

Dermalna polnila na kratko:

Kaj je to?

Dermalna polnila povrnejo koži izgubljen volumen in vlažnost. Ko se vbrizgajo, dodajo polnost obrazu, izboljšajo konture obraza in zgladijo drobne linije in gube ter izboljšajo celoten videz kože.

Za koga je primeren ta tretma?

Kdor želi:

  • zmanjšati videz drobnih linij in gub,
  • zgladiti globoke obrazne gube,
  • povrniti volumen obrazu,
  • izboljšati konture obraza,
  • zategniti povešeno kožo,
  •  spodbujati nastajanje kolagena.
dermalna polnila

Kako delujejo?

Dermalna polnila zdravijo izgubo volumna obraza, videz drobnih gubic, povešenost in tudi poglabljanje obraznih gub. Dermalna polnila spodbujajo proizvodnjo naravnega kolagena v telesu, kar povzroči bolj čvrsto, elastično in mladostno kožo.

Dandanes je na trgu veliko dermalnih polnil, uporabljamo dermalna polnila na osnovi hialuronske kisline. Hialuronska kislina je hranilo, ki je že naravno prisotno v našem telesu, a ga s staranjem sčasoma primanjkuje. Hialuronska kislina lahko v vodi zadrži do 1000-kratno lastno težo, zato je tako neverjetno sredstvo za hidracijo.

Postopek

Dermalna polnila so nekirurški injekcijski tretmaji, ki se aplicirajo z uporabo zelo tankih igel ali kanil. Nekatera dermalna polnila že vsebujejo lidokain (vgrajen anestetik), tako da se med celotnim posegom počutite udobno.

Tretmaji z dermalnimi polnili lahko trajajo od 30 do 60 minut, odvisno od predelov, ki jih zdravimo. Okrevanje v večini primerov ni potrebno, zato lahko takoj po zdravljenju nadaljujete z običajnimi aktivnostmi.

So dermalna polnila za vas?

Priporočamo, da se naročite na osebni posvet, da ocenite ali je zdravljenje z dermalnim polnilom pravo za vas. Na splošno je vsakdo, ki želi svojemu obrazu dodati volumen ali zmanjšati videz staranja, dober kandidat za to nego. Katero dermalno polnilo boste prejeli, je v resnici odvisno od vaših ciljev in nasvetov vašega injektorja.

Med posvetovanjem boste morali biti pripravljeni svojemu ponudniku dati celotno zdravstveno anamnezo (kirurški posegi, kronična stanja, alergije itd.), ki mora vsebovati seznam vseh zdravil, ki jih trenutno jemljete, tako na recept kot brez recepta, vključno z vsemi vitamini ali dodatki.

Nekatera zdravila, kot so sredstva za redčenje krvi, lahko povečajo krvavitev ali modrice. Zdravljenje z običajnimi zdravili, kot sta Aspirin in Ibuprofen, je potrebno prekiniti vsaj 3 dni pred zdravljenjem, saj lahko povzročijo modrice.

Kdo ne bi smel imeti dermalnih polnil?

Ker večina dermalnih polnil, ki se danes uporabljajo, temelji na hialuronski kislini, so alergijske reakcije manj pogoste. Kljub temu, če ste alergični na katero od beljakovin, ki se uporabljajo za proizvodnjo hialuronske kisline, imate hude alergijske reakcije, ste alergični na lidokain (ki se uporablja v topikalnih anestetikih) ali imate motnjo pri strjevanju krvi ali ste na splošno nagnjeni h krvavitvam, se želite izogniti vnosu dermalnih polnil.

Če imate v bližini mesta injiciranja poškodbo, počakajte, da se zaceli, preden se dogovorite za termin. Vse, ki so noseče ali dojijo ali poskušajo zanositi, morajo počakati saj učinki dermalnih polnil na nosečnost in dojenje niso znani.

dermalna polnila

Kdaj lahko pričakujem rezultate?

Številni bolniki vidijo takojšnje rezultate, čeprav bi morali pričakovati, da boste videli popolne rezultate v 48 urah po zdravljenju, ti rezultati pa bodo v povprečju trajali od 6 do 12 mesecev.

Ali bom potreboval več kot eno zdravljenje?

Rezultati dermalnih polnil so dolgotrajni, nekje od 6 do 12 mesecev, zato priporočamo, da območje ponovno tretirate v povprečju vsakih 6 do 12 mesecev, da ohranite želeni rezultat. Če se odločite, da ne boste imeli nadaljnjega zdravljenja z dermalnim polnilom, se bo vaša koža sčasoma vrnila v prvotno stanje.

Ali obstajajo stranski učinki?

Po zdravljenju z dermalnimi polnili ni daljšega okrevanja. Lahko pridete na zdravljenje in se takoj po posegu vrnete k običajnim dejavnostim.

Na mestu injiciranja lahko občutite rahlo rdečico, oteklino, občutljivost, podplutbe in/ali srbenje. Vendar bi morali ti simptomi izzveneti v enem tednu po zdravljenju in jih je po zdravljenju mogoče enostavno prekriti z ličili.

Naš cilj z dermalnimi polnili je ustvariti zelo mehko in subtilno izboljšavo, tako da se bodo prijatelji in družina spraševali, zakaj ste videti tako sijoči in osveženi, in ne “kaj si naredil?” Rezultat je subtilen, kar je točno tisto, kar želimo.

Koliko stane?

Ponujamo tretmaje z dermalnimi polnili že od 250 Eur, vendar je vsak drugačen, zato je skupni strošek običajno odvisen od tega, koliko dermalnega polnila ste vbrizgali.