Beljenje zob

1. Profesionalno beljenje vitalnih zob s Flash sistemom

Želite bolj bele zobe? Rezultati govorijo sami zase: bolj beli, svetlejši zobje s profesionalnim pristopom beljenja zob z naprednim, patentiranim Flash sistemom.

Zobje se z leti obarvajo zaradi hrane in pijače, ki jo zaužijemo, in sčasoma naravno potemnijo. Poleg tega, če kadite, bo to obarvalo vaše zobe in naravni svetel, bel odtenek postane temen. Beljenje zob je uspešna in preprosta metoda posvetlitve barve vaših zob. Vendar se bo dosežena stopnja beline razlikovala od pacienta do pacienta in glede na izbrano vrsto postopka beljenja.

Na beljenje zob se bodo odzvali samo naravni zobje (sklenina). Postopek beljenja zob ne more spremeniti barve obstoječih kron, protez, belih ali kovinskih plomb ali lusk. Zato je beljenje zob idealno kot prva linija zdravljenja za izboljšanje vašega nasmeha, saj ni invazivno, vendar so vse vrste beljenja zob povezane z začasnim povečanjem občutljivosti.

Beljenje zob

Globoko beljenje zob v naši ordinaciji z naprednim Flash sistemom je naš prednostni sistem, saj rutinsko ugotavljamo, da rezultati presegajo druge možnosti.

Pogosteje kot ne ugotovimo, da so zobje bistveno bolj beli, kar dramatično razsvetli vaš nasmeh. Kako dolgo traja beljenje? Rezultati so dolgotrajni in jih ni mogoče aktivno obrniti. Če ste kadilec ali pijete veliko kave, čaja, rdečega vina itd., se bodo rezultati hitreje zmanjšali. Kombinirano zdravljenje lahko celo pobeli precej obarvane zobe z minimalno občutljivostjo in bledenjem.

S to tehniko beljenja zob, ki jo izvajamo v naši zobozdravstveni ordinaciji, lahko takoj posvetlite vaše zobe .Seveda je, pred samim beljenjem zob, potrebna predhodna higienska faza čiščenja trdnih in mehkih zobnih oblog in peskanje, da se lahko dosežejo optimalni rezultati.

Naše  profesionalno beljenje zob s Flash sistemom lahko pobeli zobe do več odtenkov in tako dramatično posvetli vaše zobe v naravni odtenek.

Postopek je sledeč: Ustnice se preventivno premažejo z zaščitnim slojem ( medicinski bel vazelin ali negovalna olja ) in se vstavi ustnik, ki bo poskrbel za prostor in dobro vidno polje nanašanja materialov. Dlesni se zaščitijo s posebnim slojem, ki se strjuje pod modro svetlobo. Na zobe se nanese profesionalni belilni gel. Nad zobmi je nameščena posebna lučka, ki aktivira gel ( 15 min ), ki nežno prodre v zobe in razbije madeže in razbarvanje. Po 15 minutah se gel  odsesa in ponovno nanese. Postopek pod lučjo se ponovi za dodatnih 15 minut. Po koncu beljenja se vse sčisti in nanese na zobe posebni gel oziroma peno, ki deluje pomirjujoče in regenerativno na dlesni in umiri občutljivost zob. Doma je priporočljivo nadaljevati terapijo z uporabo profesionalne Flash belilne zobne paste. Po potrebi se cel postopek lahko po pol leta ali enem letu ponovi za doseganje optimalnih rezultatov. Bele in svetlejše zobe imate lahko v 1 uri.

Beljenje zob

2. Beljenje odmrlih temnih zob

Odmrli zobje so ponavadi temnejše, sivkaste barve. Pred samim notranjim beljenjem odmrlega zoba, je vedno potrebno predhodno preveriti, s pomočjo rentgenske diagnostike, ali je endodontsko zdravljenje ustrezno. Če ni, je prvi korak ustrezno koreninsko zdravljenje odmrlega zoba.

Z zadne strani zoba se v kronski del vstavi majhne vatke prepojene z belilno tekočino in se vse zapre z začasno oziroma provizorično zaporo.Ti vložki se menjajo tedensko, dokler ni dosežena željena belina. Zob se nato zapre z ustrezno kompozitno zalivko.